Pu-erh Raw

Du Mu Chun Pu-erh Raw 2012

Naast de Yunnan zwarte thee, Wilde witte thee, is dit een andere thee uit de provincie Yunnen, Zuid-West China. Du Mu Chun komt specifiek uit het noordelijke deel van Wu Liang Shan, een droog gebied waar cactussen groeien. Door de enorme droogte groeien de theebomen en bladeren erg langzaam. Het gevolg is hiervan dat de smaak geconcentreerd is. Een andere factor dat invloed heeft op de kwaliteit en smaak is de leeftijd van de theebomen; hoe ouder, hoe langere wortels, hoe meer voedingsstoffen uit de grond opgenomen kunnen worden, en hoe betere kwaliteit. De theebomen voor deze Pu-erh zijn een paar honderd jaar oud en groeien op grote hoogte, daarnaast zijn ze onderdeel van het grotere ecosysteem.

De theebomen worden onderhouden en geplukt door de oorspronkelijke bevolking van het gebied. Zij hanteren nog de traditionele manier van theebomen onderhouden, en het hele proces van thee maken.

De thee proeft licht naar citrus, en pruimen, maar heeft ook een bloemige smaak. De smaak van deze thee kan verschillen, het verandert naarmate de thee langer rijpt. Zo wordt de Pu-erh fruitiger na 5 jaar.