Tsukigase Zairai Sencha

Tsukigase Zairai Sencha

Deze groene thee komt een dorpje Tsukigase genaamd, in de Nara prefectuur in Japan. De naam Zairai van deze Sencha thee verwijst naar de variëteit van de theestruik. De theeboom, Camellia Sinensis, komt oorspronkelijk niet voor in Japan. De Zairai is een directe afstammeling van de wilde theestruik en heeft zich compleet aangepast aan haar omgeving. Dit is te zien aan de verschillende grote van de bladeren en de verschillende kleuren.

Het gebied waar deze thee groeit, was voorheen onderdeel van een meer. Maar door geografische veranderingen is het meer geslonken, en heeft vruchtbare rode kleigrond achtergelaten. De rode klei waar de theestruiken op groeien zit vol mineralen. Net als de wilde theeboom, heeft de Zairai lange wortels die de mineralen goed kunnen opnemen.

De Tsukigase Zairai wordt op natuurlijke en traditionele wijze verbouwd en is daarom van hele goede kwaliteit. Er wordt geen mest gebruikt, de planten voeden zich alleen met het organische materiaal. Het gevolg hiervan is dat de theebomen/struiken langzamer groeien, en zo meer voedingsstoffen uit de bodem kunnen opnemen.

Deze thee heeft een heerlijke zachte smaak, en een af dronk die zorgt dat je verlangt naar meer.