Yunnan Zwarte Thee

Yunnan Zwarte Thee

Deze zwarte thee komt uit Zuid-West China, uit de provincie Yunnan. De provincie Yunnan is een bijzonder gebied. De flora van dit grote gebied is enorm divers, tevens er wonen nog veel verschillende etnische groepen. Wij verkopen nog meer theeën uit dit gebied. De reden hiervoor is dat het uit Yunnan nog mogelijk is om theeën te krijgen die op traditionele wijze verbouwd worden. Dit houdt in dat de theebomen onderdeel zijn van het grotere ecosysteem waar ze groeien, en weinig tot geen onderhoud krijgen. Zo krijgen de bomen ook geen mest. (Kunst)mest wordt tegenwoordig gebruikt om de productie op te voeren, maar dit heeft nadelige gevolgen voor de thee. De bladeren groeien snel en groot, maar zijn tegelijkertijd zwak en kwetsbaar. Daarnaast hebben de bladeren zich gevoed met stikstof, i.p.v. de mineralen uit de bodem. Wat onze theeën uit Yunnan bijzonder maakt is dat de thee van de oorspronkelijke bevolking van het gebied komt, zij hebben een schat aan kennis overgeleverd gekregen.

De theebomen van de Yunnan Zwarte thee zijn een paar honderd jaar oud en groeien in een natuurgebied op ongeveer 2000 mtr. hoogte. Elke batch thee komt van één boom. Dus elke batch heeft een ander karakter. U krijgt hiervoor dus een uniek kopje thee!

Deze thee heeft een sterke smaak (maar anders dan u gewend bent van de gangbare zwarte thee), en heeft een zoetige afdronk die lang blijft hangen in je keel.