Water

Water, de bron van ons leven. Om de beste smaak uit thee en koffie te halen, kunnen we niet buiten gefilterd water.

Waarom gefilterd water?

Hier in Nederland wordt altijd gezegd dat we het schoonste drinkwater hebben, en dat we hier makkelijk het kraanwater kunnen drinken. Hoewel dit met de paplepel is ingegoten, is dit helaas niet waar. Ook al wordt er geen chloor gebruikt voor het reinigen van ons water, in tegenstelling tot veel andere landen, Nederlands drinkwater zit vol met andere schadelijke stoffen. Denk hierbij aan landbouwgif, hormonen, en metalen.

In ons theehuis gebruiken wij de filters van Brita, waarvan wij ook een breed assortiment hebben staan. Deze koolstoffilters halen de schadelijke stoffen uit ons water (inclusief de organische hormonen!). Naast de voordelen voor onze gezondheid, wordt de smaak van thee is hierdoor ook beter. Stoffen zoals koper en zink kunnen de smaak van de thee verpesten, maar worden er dus gefilterd.

Hetzelfde geldt ook voor de koffie, sommige stoffen kunnen de smaak verpesten. Voor koffie is het belangrijk dat het water een neutrale pH waarde heeft en een juiste hardheid.

Waarom het water revitaliseren?

Nadat wij het water gefilterd hebben, revitaliseren wij het water ook nog voordat we het gebruiken voor uw kopje thee. Door het hele proces dat plaatsvind in het waterleidingsbedrijf, en daarna dat het water door de leidingen wordt geperst, zorgt ervoor dat de levenskracht uit het water verdwijnt.

Wij revitaliseren ons drinkwater met de kannen van Nature’s Design. Zij hebben een onafhankelijke test laten uitvoeren op de manier zoals Masuru Emoto heeft gedaan. Leidingwater uit Zwitserland zag er zo uit voordat het gerevitaliseerd was:

Nadat het 3 minuten in de kannen van Nature’s Design heeft gezeten:

De kannen van Nature’s Design zijn ook bij ons te verkrijgen in verschillende volumes.